Helaas. Deze website is niet meer in gebruik. Voor al uw kappers benodigdheden kunt u terecht bij:

superstoreforhair.nl/home
Search
Close this search box.

Footprint

Het is ons streven om afval te verminderen en een milieuvriendelijk bedrijf te leiden. Daarbij is het belangrijk om verantwoord gebruik van kunststoffen te bevorderen. Denman is een wereldwijd, toonaangevend  bedrijf in de productie van haarborstels. Daarom zijn kunststoffen een belangrijk onderdeel in het productieproces. Dit  betekent echter niet dat we geen leidende rol kunnen spelen in het verminderen van afval en het verminderen van de milieu-impact; integendeel.

Wake-up Call

De impact van plastic afval op het milieu is een wereldwijde wake-up call geweest. Hierdoor is besef over de wegwerpcultuur van onze moderne samenleving alleen maar verstevigd. Vaak worden plastics aangewezen als de vervuiler van de moderne wereld, vanwege de schade die het veroorzaakt. In sommige gevallen is dat zeker terecht. Het probleem is echter niet het plastic zelf. Het is niet alleen hoe we het zo goed mogelijk toepassen. Tevens is het net zo belangrijk hoe we het weggooien en hergebruiken.

Denman

Meer dan andere kappersbedrijven heeft Denman waardevolle inzichten in kunststoffen. Hoe kunnen ze het beste worden gebruikt, gerecycled en welke kunststoffen kunnen worden vermeden. De haarborstels en kammen zijn vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Daarom kunnen ze een leven lang meegaan. Aan de andere kant zijn kunststoffen voor eenmalig gebruik van nature verkwistend. Er moet beter worden nagedacht over waar ze voor worden toegepast en de alternatieven. Denman loopt hierin voorop. Waar mogelijk, vervangen we wegwerpplastic door betere materialen of passen dit niet meer toe. De toezegging die wij een paar jaar geleden hebben gedaan, leidde tot een geleidelijke vermindering van plasticgebruik in verpakkingen van Denman.  In 2020 lanceerde we  een volledig nieuwe recyclebare, duurzame verpakking. Dit deden we in professionele- en retailmarkten in meer dan 60 landen. Gezien het enorme aantal producten dat wereldwijd wordt verkocht zal dit leiden tot een aanzienlijke vermindering van de kunststof afvalberg.

Productiemethoden

We werken niet alleen aan verpakkingen om plastic afval te verminderen. De Denman-fabriek in Bangor, Noord-Ierland, heeft productiemethoden en -systemen geïmplementeerd die de verspilling sterk hebben verminderd en de recycling van restmaterialen hebben verhoogd.

“In het verleden werden restmaterialen gewoon weggegooid. Tegenwoordig wordt bijna alles opnieuw gemalen en opnieuw verwerkt tot nieuwe producten. Er is heel weinig afval.”

Proactieve rol

Het is niet alleen verspilling. Denman kijkt proactief naar manieren waarop zij als bedrijf de impact op het milieu kunnen verminderen. Volgens Managing Director Philip Steele leidt de inspanningen van het bedrijf naar een grotere milieuvriendelijkheid. “Afvalvermindering was onze eerste prioriteit” zegt hij, maar vervolgens zijn we verder gegaan met het onderzoeken naar waar wij kunnen verbeteren. We hebben gekeken naar het energieverbruik en onze ‘CO2-voetafdruk in het milieu’. We zorgen ervoor dat onze materialen afkomstig zijn van ethische leveranciers en we kijken naar onze eigen bedrijfsvoering. Hij voegt eraan toe: “Kleine dingen zoals videoconferenties en een betere planning van zakenreizen hebben ertoe geleid dat we veel minder vluchten boeken. Dat helpt allemaal.“

Trots

Dr. John F. Rainey MBE (voorzitter) is trots om te zien hoe het bedrijf een proactieve rol speelt bij het verminderen van afval en het verminderen van de milieu-impact van de productie en producten van Denman. “Kunststoffen zijn een geweldige grondstof en uniek in die zin dat er in veel gevallen geen alternatief is voor producten en componenten die we in ons dagelijks leven gebruiken. “Maar”, voegt hij eraan toe, “we zijn allemaal gemakkelijk en onnadenkend geworden in hoe we kunststoffen toepassen,  verwerken en weggooien. Dit heeft geleid tot de vreselijke vervuiling en de gevolgen die dit heeft  op dieren in het wild. Hiervoor zijn we allemaal verantwoordelijk en hiervoor moeten we ons allemaal schamen. We moeten veranderen en zorgvuldiger en respectvoller omgaan met dit werkelijk geweldige materiaal. Hoewel er nog veel te doen is, ben ik er trots op dat Denman hierin het voortouw neemt”.

Footprint
Reducing Wheel