Helaas. Deze website is niet meer in gebruik. Voor al uw kappers benodigdheden kunt u terecht bij:

superstoreforhair.nl/home
Search
Close this search box.

Over Denman

Het verhaal van Denman begint in 1938 met John Denman Dean.

Tijdens zijn verblijf in New York maakt de jonge Noord-Ierse entrepreteur “John Denman Dean” kennis met een revolutionair, nieuw materiaal; nylon. Hij ziet direct mogelijkheden om dit toe te passen voor de borstelharen van zijn recent gepatenteerde rubber-pad haarborstels.

Hij reisde terug naar het Verenigd Koninkrijk per boot “de Queen Elizabeth” met een hut vol nylon. Helaas worden zijn plannen om haarborstels te produceren noodgedwongen uitgesteld tot na de Tweede Wereldoorlog.

Het bedrijf werd uiteindelijk opgericht in 1946. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw werd het merk Denman bekend en geaccepteerd door kappers als professioneel product in de handel.

De toen nog onbekende Britse kapper Vidal Sassoon maakt naam door voor zijn creatie van de iconische, asymmetrische boblijn van Mary Quant de Denman D3 Classic Styling borstel te gebruiken. Het tijdperk van de super haarstylist werd een feit; met een Denman borstel altijd bij de hand.

Het merk bouwde voort op connecties met professionele stylisten en begon aan een periode van groei in binnen- en buitenland die tot op de dag van vandaag voortduurt. Naast de uitbreiding van de productie was er ook ruimte voor innovatieve ontwerpen van nieuwe borstels om zo aan de veranderende stylen te kunnen voldoen. In 1972 werd het bedrijf overgenomen door de familie Rainey.

Vandaag de dag is Denman een wereldwijd “familie” bedrijf. Naast het hoofdkantoor in Noord-Ierland, wordt Denman verkocht in meer dan zestig andere landen aan professionele haarstylisten en aan consumenten.